logo
Villa Botrić - Vis

Apartman Botrić - O Visu

Otok Vis je najudaljeniji hrvatski otok površine 90,3 km2 sa najvišim vrhom Hum na visini od 587 metara. Na otoku živi oko 5000 stanovnika u dva grada  - Vis i Komiža, kao i u brojnim manjim naseljima u selima i uvalama na otoku. Dva spomenuta grada su smještena u dvije duboko usječene uvale: Komiža na zapadnom dijelu otoka, te Vis na njegovom sjevernom dijelu.
Otok obiluje uvalama i otočićima. Uvale, kako na sjevernoj, tako i na istočnoj strani otoka, su vrijedne posjete. Mogu se izdvojiti Stončica, Tiha, Oključna, Srebrena, Stiniva i Travna. Za ljubitelje pijeska, otok nudi 3 plaže: Stončicu, Milnu, te prekrasan Zaglav.
Jugoistočna strana otoka je bitno razvedenija od ostalog dijela, te je i jedina koja raspolaže malim otočnim arhipelagom iznimne ljepote. Tako u toku svog boravka na Visu svakako morate posjetiti otok Budihovac sa dvije prekrasne plaže, otok Ravnik sa Zelenom Špiljom, te otok Paržanj poznat po kaparima i luku.

Otok Biševo na kojem se nalazi poznata Modra Špilja spada u teritorijalni okvir otoka Visa. Lokalne turističke agencije organiziraju svakodnevno izlete za posjet špilji, ali i za boravak na otočkim plažama.
U unutrašnjosti otoka nalaze se prostrana i plodna polja Dračevo polje, Velo Polje, Zlopolje, Voščica, Smokovo Polje i dr., pogodna za uzgoj vinove loze koja je stoljećima bila primarna uzgojna kultura Visa. Njegovom se proizvodnjom i danas mnogi uspješno bave, o čemu svjedoče brojni «vinski putovi» u unutrašnjosti, ali i izuzetna kvaliteta vina.
Osim vinograda, unutrašnjost otoka je bogata tradicionalnim naseljima, te obiteljskim domaćinstvima u kojima vrijedi okusiti lokalne specijalitete u autentičnom okruženju.

Gradovi Vis i Komiža nude kulturna događanja, restorane i zabavu, a ujedno su bogati građevinama izgrađenim u tradicionalnom arhitektonskom stilu. Nastanjenost otoka još u vrijeme Grka i Rimljana svjedoče arheološki ostaci grada Isse koji se nalaze u današnjem gradu Visu.
Za ljubitelje sportskih aktivnosti, na otoku postoje organizirani ronilački klubovi, kao i teniski tereni.

Otok Vis je godinama bio zatvoren za posjetitelje sto ga je održalo ekološki čistim, sa zaštićenim podmorjem i čudesnim slikama flore i faune. Omogućit će vam odmor na plažama brojnih uvala na otoku, u prozirno plavom moru i na toplom viškom suncu.

Kontakt

Obitelj Botrić
e-mail: hbotric@yahoo.com
Tel. : +385 21 485221
Tel. : + 385 21 714092
Mob. + 385 91 5904190

Vlasnici se služe hrvatskim, engleskim, talijanskim i grčkim jezikom.